Vardagsfavoriter

Frittata med gröna ärter, basilika och mascarpone

Ett enkelt recept på en kanongod frittata. Servera gärna tillsammans med några stekta goda korvar – en vardagsrätt med kärlek.

Frittata med gröna ärter, basilika och mascarpone

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 dl fint strimlad purjolök
  • 1 krm cayennepeppar
  • smör och olivolja till stekning
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • ÄRTFYLLNING:
  • 2 dl frysta tinade gröna ärter
  • 100 g mascarpone
  • ½ dl riven parmesan
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt

Så här gör du

1

Mosa ingredienserna till ärtfyllningen grovt med en gaffel.

2

Låt vitlöken och purjolöken "svettas" i lite smör och olja i en stekpanna tillsammans med cayennepeppar.

3

Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lite snabbt – de behöver inte vara snyggvispade. Salta. Häll äggen i stekpannan med vitlöken och purjon och grädda frittatan i ett par minuter.

4

Klicka ut det grova ärtmoset och låt frittatan bli klar.