Vardagsfavoriter

Fläskkorv med rotmos

Man kan ju inte inte tycka om denna vackra korv. 🙂

Fläskkorv med rotmos

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • FLÄSKKORV:
  • 1 fläskkorv
  • 3 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 msk salt och vatten så det täcker
  • SIRAPSLAG:
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1,5 msk ättika 12 %
  • 0,5 msk krossade kryddpepparkorn
  • ROTMOS:
  • 500 g kålrot
  • 3 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • vitpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Skala och skär rotfrukter och potatisbitar. Lägg alltsammans i en kastrull. Slå på vatten, salt och lagerblad så att det täcker och koka mjukt under lock i ca 20 minuter.

2

Sila av buljongen och spara lite till mosen. Mosa de kokta rotfrukterna och rör sedan luftigt med lite av kokvattnet. Klicka i smöret och krydda med salt och peppar.

3

Sjud korven cirka 10 minuter i saltat vatten med kryddor och lök. Skär upp i bitar och skeda över sirapslagen.