Mina gröna/ Vardagsfavoriter

”Fattig Riddare” med vita bönor och fetaost

Fattiga riddare som middag – går det? You bet! En vardagsfavorit när tiden är knapp och brödet är gammalt.

”Fattig Riddare” med vita bönor och fetaost

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 4 tjocka skivor surdegsbröd
  • smör och olivolja till stekning
  • 1 föråackning stora vita bönor
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 30 gr bladspenat
  • 100 gr fetaost
  • olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Vispa samman ägg, mjölk och salt med en gaffel.

2

Vänd brödet i blandningen och låt det suga åt sig av vätskan.

3

Hetta upp en kastrull med lite olivolja och fräs bönorna med lök och vitlök tills dom blir varma och löken mjuknat.

4

Mosa till bönorna med en gaffel och ställ åt sidan.

5

Stek riddarna på båda sidor i lite smör och olivolja i en stekpanna.

6

Vänd ner spenat och smulad fetaost i bönblandningen och fördela på ”riddarna”. Servera direkt !