Jättegott!

Enkel kräftsoppa med mascarpone

Enkel kräftsoppa med mascarpone

Skriv ut recept
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • Kräftskal från ca 25-30 kräftor
  • 1 morot
  • 2 palsternacka
  • 1 vitlök
  • 2 lagerblad
  • 3 kvistar timjan
  • tomatpuré 1,5 msk
  • 1,5-2 liter vatten
  • 1 krm cayennepeppar

  • 2msk mascarpone
  • smör och olivolja till stekning

  • havssalt

Så här gör du

1

Skala rotfrukter och lök, dela dem i stora bitar.

2

Lägg 2 msk smör och olja i en stor kastrull. Tillsätt grönsaker, lök, tomatpuré och kryddorna. Rör om och fräs alltsammans i ett par minuter.

3

Tillsätt kräftskalen och fräs allt i cirka 5-10 minuter. Rör hela tiden. Häll på vattnet och sjud på svag värme i cirka 20-25 minuter utan lock.

4

Sila buljongen och plocka undan lök och rotfrukter till att mixa soppan med.

5

Tillsätt mascarpone, lök och rotfrukter och mixa soppan slät och sila den.

6

Låt soppan koka upp igen, smaksätt med salt och cayennepeppar och ett stänk citronsaft. Klart att servera ☺