Tina i Fjällen/ Vardagsfavoriter

”Enkel” charklasagne med tomat och mozzarella

Recept hämtat från Tina i Fjällen.

Skriv ut recept
Portioner: 4 Tillagningstid: 45 min

Ingredienser

  • 1 burk tomatsås , 400 g
  • 3 dl crème fraiche
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl riven parmesan, ca 50 g
  • salt och svartpeppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 burk tomatsås, 400 g
  • 250 g salami, rökt korv, eller god rökt skinka
  • 1 kruka persilja, timjan eller basilika
  • 250-300 g cocktailtomater
  • 2 mozzarella eller mini-mozzarella
  • olivolja
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 200 grader.

2

Blanda alla ingredienserna till såsen, smaksätt med salt och peppar. Hacka över basilikan grovt.

3

Häll några skedar tomatsås i botten på en ugnsfast form så det knappt täcker, klicka över lite av ostsåsen ovanpå.

4

Fortsätt att varva med ett lager av pastaplattor, hackad basilika och salami. Fortsätt så tills alla ingredienserna är slut.

5

Avsluta med att lägga delade tomater på toppen, bryt mozzarellan i små bitar och fördela på toppen. Ringla över ett par matskedar olivolja.

6

Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. Servera direkt med den ”svenska ” kålsalladen och garnera med plockade örter.