Jättegott!/ Mina gröna

Dubbelvåffla med avokado, parmesan och krasse

Dubbelvåffla med avokado, parmesan och krasse

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 4 msk Cream cheese
  • 50 g riven parmesan
  • 1 ask kryddkrasse

  • Våffelsmet ( ca 8 st):
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4,5 dl mjölk

Så här gör du

1

Bryn smöret gyllenbrunt och låt svalna 1-2 minuter

2

Lägg mjöl, salt och bakpulver i en en bunke och vispa till en smet med mjölken.

3

Tillsätt det brynta smöret och vispa in det ordentligt i smeten.

4

Grädda våfflorna och servera varma direkt. Förbered toppingen innan så att våfflorna är varma vid servering.

5

Servering: Grädda 2 våfflor gyllenbruna och frasiga och lägg åt sidan. Grädda ytterligare 2 direkt efter och låt vara kvar i järnet. Bred cream cheese på dessa.

6

Fördela parmesan, avokadokött och krasse på de bredda våfflorna.

7

Lägg över en våffla på den fyllda så det blir som en dubbelmacka och stäng locket på järnet 1-2 minuter så att fyllningen blir varm.

8

Lyft av ”dubbelvåfflan”, skär upp och servera direkt medan den är varm.