Dubbelvåffla med avokado, parmesan och krasse

1.6K

Dubbelvåffla med avokado, parmesan och krasse

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 4 msk Cream cheese
  • 50 g riven parmesan
  • 1 ask kryddkrasse

Våffelsmet (ca 8 st)

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4,5 dl mjölk

Instruktioner

  • Bryn smöret gyllenbrunt och låt svalna 1-2 minuter
  • Lägg mjöl, salt och bakpulver i en en bunke och vispa till en smet med mjölken.
  • Tillsätt det brynta smöret och vispa in det ordentligt i smeten.

Servering

  • Grädda 2 våfflor gyllenbruna och frasiga och lägg åt sidan. Grädda ytterligare 2 direkt efter och låt vara kvar i järnet. Bred cream cheese på dessa.
  • Fördela parmesan, avokadokött och krasse på de bredda våfflorna.
  • Lägg över en våffla på den fyllda så det blir som en dubbelmacka och stäng locket på järnet 1-2 minuter så att fyllningen blir varm.
  • Lyft av ”dubbelvåfflan”, skär upp och servera direkt medan den är varm.
Måltid: Lunch
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB