ANNONS
ANNONS
Söta saker

Crumblepaj med hallon och mandel

Här går det bra att byta ut hallonen mot lite björnbär och äpplen. Jag är barnsligt förtjust i ordet crumble  – visst låter det godare än smulpaj? Pajen blir i vilket fall god med vilka bär som helst.

Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.

BESTÄLL

Crumblepaj med hallon och mandel

Skriv ut recept
Portioner: 6

Ingredienser

  • FYLLNING:
  • 500 g hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk vaniljsocker
  • CRUMBLETOPPING:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl grovhackad sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 75 g rumsvarmt smör

Så här gör du

1

Värm ugnen till 200°.

2

Blanda hallon, socker, maizena och vaniljsocker till fyllningen. Lägg det i botten på en smord form, som är 22–24 cm i diameter.

3

Blanda alla torra ingredienser till crumbletoppingen och knip ihop dem med smöret med fingertopparna. Strö »smulorna« över hallonen och baka i ugnen i cirka 35 minuter, tills pajen blivit gyllenbrun.

4

Servera med glass eller råkräm.

Övrigt

Om du vill använda blåbär eller björnbär istället för hallon är det gott att pressa en halv lime över bären.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av