Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Citronmarinerade kronärtskockshjärtan med bakad lök

Fungerar alldeles utmärkt som egen rätt eller till grillad fisk.

Citronmarinerade kronärtskockshjärtan med bakad lök

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (ca 400 g) 3 msk olivolja
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 1 msk färsk eller 1 1⁄2 tsk torkad timjan salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Värm ugnen till 200°.

2

Slå in lökarna med skal i aluminiumfolie och baka dem i ugnen i cirka 1 timme – de ska bli riktigt mjuka.

3

Dela kronärtskockorna, lägg dem i en ka­strull och tillsätt olja, citronsaft och timjan samt salt och peppar. Värm på svag värme.

4

Tryck ut löken på en tallrik och mosa den med en gaffel. Toppa löken med kronärt­skockshjärtan och ringla till sist över väts­kan från kastrullen.