Jättegott!/ Vardagsfavoriter

Ciderbräserad savojkål med dragon

En av mina absoluta favoriter! Supergod till anka eller ugnsstekt kyckling.

Foto: Lennart Weibull

Ciderbräserad savojkål med dragon

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • ½ savojkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl torr cider eller äppeljuice
  • 1 lagerblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka färsk dragon
  • olivolja till stekning

Så här gör du

1

Plocka bort alla kålblad som ser fula ut. Skala och krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad.

2

Stek kålen med snittytan nedåt i en stekpanna med olivolja. Det ska fräsa ordentligt! Vänd på kålen och bryn den i ytterligare några minuter.

3

Tillsätt vitlök, cider (eller juice) och lagerblad och bräsera kålen i cirka 20 minuter under lock.

4

Ta av locket och koka ner vätskan. Häll i grädden och låt även den koka in.

5

Skala och finhacka löken och plocka dragonbladen. Lägg ner lök och dragon i stekpannan och ös kålen med gräddcidern.