Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Broccoli med rädisor, pepparrot och yoghurt

Ta salladerna till ditt hjärta och låt dem stanna där – de är enkla, roliga och goda. Här har jag minsann jobbat med smakerna! Broccoli och pepparrot – halleda så gott.

Broccoli med rädisor, pepparrot och yoghurt

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 stor broccoli
  • 1 knippe rädisor
  • 1 1⁄2 dl grekisk yoghurt, 10 % 1 msk honung
  • 3 msk riven färsk pepparrot salt och svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Ansa och dela broccolin i bitar.

2

Förväll dem i lättsaltat vatten i 2–3 minuter.

3

Häll av vattnet och kyl ner i isvatten. Låt broccolin rinna av och torka i ett durkslag.

4

Lägg broccolin i en bunke och hyvla över rädisorna tunt.

5

Blanda med yoghurt, honung och pepparrot. Salta och peppra.

Övrigt

God till ångad eller kokt vit fisk.