Blomkålspizza

3.2K

Vansinnigt lätt, men vansinnigt gott!

Blomkålspizza

Ingredienser

  • 0,5 blomkål riven
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelmjöl alt vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 mozzarella
  • 0,5 blomkål
  • 1 liten silverlök
  • 0,5 kruka färsk oregano
  • 0,5 grön chili
  • 1,5 msk honung
  • olivolja

Instruktioner

  • Skiva resterande blomkålsbuketter lagom tunt, skala och skiva löken och hacka chili fint.
  • Blanda och knåda degen lätt i en bunke, platta ut degen till en ”pizza” på en ugnsplåt med smort bakplåtspapper.
  • Baka i 230 grader ca 20 minuter – fördela på fyllningen efter halva tiden av gräddningen, avsluta med att ringla över lite honung och olivolja och fortsätt gräddningen tills den blir gyllenbrun och frasig. Servera direkt!
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB