Söta saker

Äpplen i kolasås och rosmarin

Makalöst enkelt men makalöst gott! Ett klassiskt Petri Pumpa recept.

Äpplen i kolasås och rosmarin

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 3 st svenska äpplen skurna i klyftor
  • 1 dl rörsocker
  • saft från 0,5 citron
  • 50 smör
  • 2 msk honung eller ljus sirap
  • 1,5 dl grädde
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • Krossade kardemumma skorpor till servering

Så här gör du

1

Häll upp socker och pressa citronsaften i en stekpanna.

2

Smält sockret i en stekpanna och låt det få en gyllenbrun karamelliserad färg. 

3

Tillsätt smör,citronsaft, honung och grädde. Koka ihop till en kolasås och smaksätt med hackad rosmarin.

4

Ta i äppelklyftorna och koka ihop ett par minuter. Håll varmt till servering.​

5

Till servering: Häll grädde och yoghurt i en skål, vispa till fluffig konsistens. Krossa skorporna och strö över!