Söta saker

Apelsintoddy med varma nötter

Vardagens stress är som bortblåst och värmen sprider sig i hela kroppen med denna toddy.

Apelsintoddy med varma nötter

Skriv ut recept
Portioner: t

Ingredienser

  • 3 dl vatten

  • 1⁄2 dl brun farin
  • 1 apelsin, rivet skal och juicen från apelsinen
  • 12 cl rökig whiskey eller rom
  • 2 ägg
  • VARMA NÖTTER:
  • 300 g blandade nötter
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 msk limejuice+ rivet skal från 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk krossat havssalt

Så här gör du

1

APELSINTODDY: Koka upp vattnet med 2 msk farinsockret, apelsinsaften och rivet skal i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt spriten.
 Håll varmt.

2

Vispa äggen luftigt och pösigt med resterande farinsocker och blanda med varma kokta apelsin/spritlagen. Häll upp i varma highball glas.

3

VARMA NÖTTER: Sätt ugnen på 175 grader.

4

Blanda nötterna med övriga ingredienser i en bunke, lägg ut ett ark bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut nötterna i ett jämt lager.

5

Rosta nötterna i 15-20 minuter och vänd runt i dem med jämna mellanrum så de blir jämt rostade.

6

Tag ut plåten med nötterna och riv över limeskal , skaka över nötterna i en skål och servera dem varma till Apelsintoddyn