Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Äggröra

Så enkelt men ändå så gott. 🙂

Äggröra

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 stora ägg

  • 0,75 dl vispgrädde

  • 75 g smör 

  • salt
  • vitpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Vispa ihop ägg och grädde med en gaffel, smaksätt med salt och vitpeppar.

2

Smält hälften av smöret i en traktörpanna låt det skumma upp utan att ta färg och tillsätt äggblandningen.

3

Vänd försiktigt i stora rörelser med en slickepott på svag värme i 1-2 minuter tills äggen börjar bli lite krämiga och sätter sig i sjok.

4

Vänd ner resten av mjukt smör i klickar och låt det smälta ut och blandas med de krämiga äggen.

5

Servera direkt med en bit bröd eller sallad.