Tina i Fjällen/ Vardagsfavoriter

Äggröra med inkokt lax på fröknäcke

Recept hämtat från Tina i Fjällen.

Äggröra med inkokt lax på fröknäcke

Skriv ut recept
Portioner: 4 Tillagningstid: 25 min

Ingredienser

  • 4 stora ägg

  • 3⁄4 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • salt och vitpeppar ur kvarn
  • 4-8 skivor färskrökt lax ,
  • 2 salladslökar
  • 1 paket fröknäcke
  • 500 g laxfile
  • 1,5 liter vatten
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 1,5  msk salt
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 1 morot i slantar
  • 1 citron skuren i skivor 

Så här gör du

1

Koka upp ingredienserna till inkokningslagen i en kastrull med citronskivor och morot. 

2

Skär laxen i 4 bitar och lägg ner försiktigt i lagen. Sjud laxen i  3-4 minuter på svag värme, låt svalna i spadet till servering. 

3

Vispa ihop ägg och grädde lätt i en bunke och smaksätt med salt och peppar.


4

Smält hälften av smöret i en kastrull och tillsätt äggblandningen.


5

Rör försiktigt med en slickepott på svag värme i 2–3 minuter, tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig". Vänd ner resten av smöret i klickar och låt det smälta ut i äggröran. Strimla salladslöken tunt.

6

Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkokt lax och toppa med löken.